همه چیز درباره حمل هوایی باتری ، بسیاری از وسایلی که در زندگی روزمره استفاده میکنیم مجهز به باطری هستند. باطری در لوازمی مانند کنترل تلوزیون و موبایل، تا سیستمهای بزرگ صنعتی، مانند منابع تغذیه، بدون وقفه استفاده میشود. باتوجه به واردات بخشی از باطری مورد نیاز کشور از چین، حمل هوایی باطری از چین، یکی از گزینههای مورد توجه واردکنندگان، برای حمل باطری به ایران است.
باطری جزو اقلام دارای کلاس خطر بالا میباشد، و حملونقل هوایی آن تابع مقررات بینالمللی ویژهای است. با توجه به تجارب زیاد در زمینه حمل باطری از چین و آشنایی با تمام این مقررات، میتواند باطری وارداتی شما را بهصورت ایمن وارد کشور کند.
علت قوانین سختگیرانه برای حمل باتری لیتیومی
انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، محدودیتهایی را برای تعداد، میزان، توان و شرایط نگهداری این باتریها وضع کردهاست . باتریهای لیتیوم یونی میتواند پیش از حد گرم شود و همین گرمشدن باعث آتشسوزی میشود. این در حالی است که دمای سوختن چنین باتریهایی به بیش از ۶۰۰ درجه سانتیگراد میرسد که این اتفاق میتواند باعث حوادث جبرانناپذیری در پرواز شود.
دسته بندی باتریها از لحاظ جنس الکترولیت و صفحات
- باتری سربی – اسیدی (lead acid)
- باتری نیکل – کادمیوم (Nickel-cadmium)
- باتری هوا – روی (zinc-air)
- باتری آلکالاین ( alkaline)
باتریهای لیتیومی کوچک
این نوع باتریها را معمولا میتوان در تلفنهای همراه، ساعت، MP3 Player، لپ تاپ و دوربینها یافت. حداکثر ظرفیت این باتریها 100 Wh (وات ساعت) است. این باتریها (ظرفیت کمتر از 100 وات ساعت)
باتری های لیتیومی بزرگ
این باتریها مصرف صنعتی داشته و ظرفیت بالای 160 وات ساعت دارند.آنها را می توان دروسایل نقلیه الکتریکی-هیبریدی و همچنین وسایل حرکتی و اسکوتر یافت. حمل باتریهای لیتیومی با ظرفیت بیشتر از 160 وات ساعت فقط از طریق قسمت بار و با توجه به مقررات حمل کالای خطرناک یاتا امکان پذیر می باشد.
حمل هوایی اسکوتر برقی
این باتریها مصرف صنعتی داشته و ظرفیت بالای 160 وات ساعت دارند.آنها را می توان دروسایل نقلیه الکتریکی-هیبریدی و همچنین وسایل حرکتی و اسکوتر یافت. حمل باتریهای لیتیومی با ظرفیت بیشتر از 160 وات ساعت فقط از طریق قسمت بار و با توجه به مقررات حمل کالای خطرناک یاتا امکان پذیر می باشد.
حمل پاور بانک
محدودیتهای سازمانهای استاندارد هواپیمایی برای باتریهای لیتیوم یونی با ظرفیت بالاتر از «100 (وات ساعت) در هر باتری» است. به معنی دیگر پاوربانک تا ظرفیت 20000 برای بردن به هواپیما مجاز است. ورود هر پاوربانکی با ظرفیتی بالاتر از این حد ممنوع است. درحالیکه این محدودیت برای اکثر پاوربانکها وجود دارد که در پروازها وارد شوند، هنوز پاوربانکهای مصرفی وجود دارند که از این حد فراتر میروند. البته بر اساس مجوز برخی شرکتهای هواپیمایی، پاوربانکهایی با توان 100 تا 160 وات ساعت اجازه ورود به هواپیما را فراهم کردند.
ترخیص باتری از گمرک
بخشی از خدمات شرکت آران اکسپرس در زمینه ترخیص باتری از گمرک به شرح زیر است:
- ترخیص باتریهای خورشیدی
- ترخیص باتریهای مورد استفاده در UPS و لپتاپ و موبایل.
- ترخیص باتریهای اتومبیل، لیفتراک و موتورسیکلت ترخیص باتریهای سامانههای حفاظتی، روشنایی، امنیتی و سامانههای کنترل
- ترخیص باتریهای قلمی و نیم قلمی و…(باتری که برای مصارف عمومی ساخته شدهاند)
- ترخیص باتریها سکهای و باتریهای پشتیبان
- ترخیص باتری نیروگاهی
- ترخیص باتری هیبرید نیکل-فلز که به اختصار NiMH
- ترخیص باتری آلکالاین